Pâine și Mâine

15 Septembrie, 2019

Susținem creșterea accesului la educație a copiilor din mediul rural

 

Preocupările de responsabilitate socială ale Alka se canalizeză către susținerea dezvoltării comunităților și credem cu tărie că educația este esențială pentru o dezvoltare sănătoasă și durabilă a acestora.

 

Susținem programul „Pâine și mâine” care are ca obiectiv îmbunătățirea nivelului de educație a elevilor din mediul rural și reducerea abandonului școlar. Ne-am alăturat programului derulat de World Vision România, cel mai mare ONG din mediul rural, cu dorința de a aduce o schimbare în viața acestor copii care renunță la școala din cauza sărăciei. Să-i stimulăm să îndrăgească școala și învățarea pentru a le crește performațele școlare și a le spori șansele pentru continuarea studiilor.

 

Statisticile sunt îngrijorătoare, iar programul Pâine și Mâine a fost creat pentru comunitățile defavorizate. Se adresează elevilor de școala primară, cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani, din și oferă servicii de tip after-school, ce includ o masă caldă și două ore de activități educative și ajutor la teme. Efectele sunt deja vizibile în aceste comunități, rezultatele la învățătură s-au îmbunătățit iar starea de spirit este una armonioasă unde în timpul petrecut împreună dăinuie veselia și bucuria.

 

Ne bucurăm să le fim alături și să le aducem o bucurie dulce acestor copii minunați. Mai multe detalii despre proiect găsiți pe site-ul World Vision iar aici puteți vedea o parte din copiii care fac parte din program.

Design: baruch naeh logo | Development: richkid_signture_red