O nouă fabrică Alka

24 Februarie, 2020

 

Alka construiește o nouă fabrică în Parcul Industrial Ploiești

Alka Group, unul dintre cei mai importanți producători și distribuitori din industria alimentară din regiune, investește peste 11,5 milioane euro în construcția unei noi fabrici pentru producția de biscuiți și snacks-uri sărate în Ploiești.

Investiția va fi una de tip lanț integrat, respectiv de la preluarea materiei prime principale până la desfacerea directă către consumatori.

Noua unitate de producție va fi amplasată în incinta Parcului Industrial Ploiești și se va desfășura pe o suprafața totală de peste 10,000 mp. Ansamblul fabricii va cuprinde o hală de producție, depozit de materii prime, corp administrativ, local tehnic, dar și un magazin de desfacere cu terasă. Peste 25% din întregul amplasament va fi ocupat de spații verzi.

Din cei 11,5 milioane euro, la cât se ridică întreaga investiție, aproximativ 2,4 milioane euro reprezintă ajutor public nerambursabil prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), iar restul provin din cofinanțare privată. În primă fază, noua facilitate de producție va crea aproximativ 100 de locuri noi de muncă.

Afacerile Alka Group acoperă multe categorii, cu prezență pe întreg teritoriul României cât și în afara acestuia. Portofoliul companiei este format din: Prăjituri dulci (Prăjitura casei), Biscuiți dulci (Biscuiții casei), Napolitane (Alfers), Snacks-uri sărate (Toortitzi, Covrigeii casei), Cafea (Gold Mocca si Stretto). De asemenea, compania este importator și distribuitor al produselor Perfetti Van Melle, pentru brandurile Chupa Chups și Mentos.

În 2016, grupul Alka a înregistrat o cifră de afaceri de 155 milioane lei și are în prezent peste 600 de angajați, având poziție în top 3 jucători în multe dintre segmentele în care activează.

 

Design: baruch naeh logo | Development: richkid_signture_red